Doornsche IJsclub

De ijsbaan verhuisde meer dan 10 keer totdat in 1990 de ijsbaan een thuis vond op de huidige lokatie aan de Wijngaardsesteeg.

1908-1913vijver van landgoed Aardenburg
1914-1918gracht van Huis Doorn
1919vijver van Beukenrode
1932Aardenburg
1934Natuurzwembad Woestduin
1938Aardenburg
1939IJsclub opent ijsbaan officieel op Woestduin
1983Tennisclub Ludenti
1990Skeeler- & ijsbaan aan de Wijngaardsesteeg 
Schaatsen op natuurzwembad Woestduin met de watertoren op de achtergrond, 1932
Jong en oud is blij met de ijsbaan!
Omdat de baan helemaal rechts op de foto meer zon vangt, smelt de bovenlaag van het ijs daar sneller. Vaak moest de ijsbaan daarom noodgedwongen al vroeg sluiten. Om dit probleem op te vangen is een binnenbaan aangelegd, die op de luchtfoto rood van kleur is. Dit deel ligt samen met de linkerkant van de foto het langst in de schaduw door de hoge bomen die de zon tegen houden. Hoewel de rondjes korter worden, kan er op deze manier langer geschaatst worden.
Het eerste clubhuis was een bouwkeet, die de club kocht van de Doornse Hockey Club voor een doos wijn en een gulden. De actie ‘Help de Doornsche IJsclub uit de kou’ bracht 56.000 gulden op voor de bouw van het huidige clubhuis.
De IJsclub organiseerde 25 keer een Elfstedentocht voor kinderen op schaatsen of skeelers. Elke vijf minuten moesten de kinderen een stempel halen bij een van de posten met de namen van de 11 steden van de Friese Elfstedentocht.

Mocht u meer informatie hebben of herinneringen willen delen over deze locatie, die interessant zijn voor het project Vertel het Door(n), stuur dan een mailtje naar info@oudheidkamerdoorn.nl

Bekijk een andere locatie: