Tijdcapsule op de Kampweg

  • by

Tijdcapsule

In februari 2019 lieten bijna alle kinderen van de vijf Doornse basisscholen in een tijdcapsule een boodschap achter voor kinderen in de toekomst. De tijdcapsule werd vlak boven de klok in de toren van de (voormalige) Gereformeerde kerk geplaatst. De toren werd gerestaureerd en stond een lange tijd op de grond. Toen het plan eenmaal bedacht was, hielp Bouwbedrijf Boswijk-Bouw B.V. uit Doorn mee met het timmeren en plaatsen van de houten doos die door dorpsgenoot Christine de Graaff beschilderd werd. In deze houten kist is een speciale luchtdichte oranje kist geplaatst zodat de inhoud zo goed mogelijk bewaard blijft voor de toekomst. Op dit filmpje kun je zien hoe dat gebeurde.

Metaalbewerker en Doornaar Martijn Baalman zorgde voor het metalen omhulsel voor het document dat van eigenaar op eigenaar over gaat met daarin de uitleg over de tijdcapsule en wat van de eigenaar verwacht wordt.

Mocht u meer informatie hebben of herinneringen willen delen over het plein aan de Kampweg die interessant zijn voor het project Vertel het Door(n), stuur dan een berichtje naar info@oudheidkamerdoorn.nl